Familjejuridik

Alla timmar på dygnet, alla dagar på året

Kontakta oss

Få hjälp med arvskifte

Arvskifte är en viktig del av en persons sista vilja och testamentet. Det handlar om fördelning av egendom och tillgångar efter en persons död. Hos Widlunds begravningar kan vi hjälpa dig med arvskifte och testamenten.

Vi förstår att det kan vara svårt att tänka på dessa saker under en tid av sorg, men det är viktigt att ha en plan för att undvika eventuella konflikter i framtiden. Vår erfarna personal kan hjälpa till med att upprätta ett testamente enligt dina önskemål och behov. Vi kan också hjälpa till med arvskifte och ge råd om hur man kan undvika eventuella tvister mellan arvingar.

Vi arbetar alltid med största omsorg och respekt för dina önskemål och din privata information. Vårt mål är att hjälpa dig att känna dig trygg och säker i vetskapen om att dina tillgångar kommer att fördelas enligt dina önskemål och på ett sätt som minimerar stressen för dina nära och kära.

Kontakta oss för mer information

Att göra en bouppteckning

När en närstående går bort är det en svår tid för alla inblandade. Utöver att bearbeta sorgen måste man ta hand om praktiska frågor som att göra en bouppteckning. En bouppteckning är en sammanställning av den avlidnes tillgångar och skulder, och den behövs för att avgöra hur dödsboet ska fördelas bland arvingarna.

Som dödsbodelägare kan det kännas överväldigande att ta itu med bouppteckningen, men oroa dig inte – Widlunds begravningar finns här för att hjälpa till. Vi kan guida dig genom processen och se till att allt går smidigt till.

Trygghet för framtiden med en framtidsfullmakt

Framtidsfullmakt är ett viktigt verktyg för att säkerställa att dina önskemål och behov respekteras om du av någon anledning inte längre kan ta hand om dig själv eller fatta egna beslut. Hos Widlunds begravningar erbjuder vi hjälp med att upprätta en framtidsfullmakt på ett professionellt sätt.

En framtidsfullmakt ger en person som du själv utsett rätten att ta hand om dina personliga och ekonomiska angelägenheter om du själv skulle bli oförmögen att göra det. Det kan handla om allt från att betala räkningar och ta hand om din bostad till att ta beslut om din sjukvård och livsuppehållande åtgärder.

Vi tar oss tid att lyssna på dina önskemål och behov. Vi ger dig råd om vad som kan vara bra att tänka på och hjälper dig med att upprätta en framtidsfullmakt som är juridiskt bindande. Vi gör allt vi kan för att se till att processen är så enkel och smidig som möjligt för dig.

Testamente

Ett testamente är ett viktigt dokument som kan hjälpa till att säkerställa att dina tillgångar och önskemål efter din död respekteras. Hos Widlunds begravningar erbjuder vi hjälp med att upprätta ditt testamente på ett professionellt sätt.

Vi förstår att det kan vara svårt att tänka på döden och det som händer efteråt. Men genom att upprätta ett testamente kan du göra det enklare för dina nära och kära när det är dags att ta farväl. Det är också ett sätt att säkerställa att dina tillgångar fördelas på det sätt som du önskar.

Vi tar oss tid att lyssna på dina önskemål och behov. Vi ger dig råd om vad som kan vara bra att tänka på och hjälper dig med att skriva ett testamente som är juridiskt bindande. Vi gör allt vi kan för att se till att processen är så enkel och smidig som möjligt för dig.

Så om du funderar på att upprätta ett testamente, tveka inte att kontakta oss på Widlunds begravningar.